OM OSS SYKLER Hallstrom Bikes KJØP KONTAKT

Testomtaler Dette sier kundene Historien Hele historien Nyheter Etisk handel
Om oss

Hele historien

Helt siden jeg begynte å studere i 1990 har sykkel vært mitt viktigste framkomstmiddel. Året rundt.

Da jeg var ferdig utdannet, begynte å tjene penger og hadde råd til å kjøpe bil — så kjøpte jeg sykkel. Etter hvert har jeg også kjøpt bil, men mine daglige turer til og fra jobb, butikk og barnehage er nesten alltid på sykkel.

Siden 2005 har jeg pendlet mellom bolig i Mandal og jobb i Kristiansand. Jeg har syklet hjemmefra til rutebilstasjonen i Mandal, tatt bussen de fire milene til Kristiansand og syklet videre til jobb på en annen sykkel.

Ved å sykle til jobb holder jeg meg i form som en del av hverdagen, uten å måtte bruke tid og ork på jogging, treningssenter eller annet. Jeg får en trivelig og køfri tur til og fra jobb hvor jeg ser, hører og lukter omgivelsene. Jeg sparer miljøet for CO2-utslipp og støy. Jeg sparer drivstoff og slitasje på småkjøring med bil, og sparer mye på å ikke ha en bil nummer to i familien.

Jeg er utdannet sivilingeniør maskin, med spesialisering innen produktutvikling, så du blir neppe overrasket over å høre at jeg liker å skru på syklene mine. Produsentene av sykkelkomponenter har utviklet mye bra utstyr de siste årene. Dessverre er det få sykkelprodusenter (og ingen på det norske markedet) som har kombinert de beste mekaniske komponentene med ordentlige skjermer, bagasjebærer og fastmonterte lys. Ingen har bygget sykkelen som har alt du trenger for daglig sykling til og fra jobb, butikk og barnehage — til en akseptabel pris.

I dag kan du i beste fall få en bra sykkel bygget for sportsbruk, med dårlige ettermonterte skjermer og påklipsa batterilys som du må ta med deg hver gang du parkerer.

Etter å ha syklet hver dag i 30 år, vet jeg hva slags utstyr en sykkel for dagligdags bruk bør ha. I tillegg har sjefsmekaniker Thong Kim Than ved Kristiansand Sykkelsenter like lang erfaring med hvilke komponenter som ofte må repareres og hvilke som sjelden må repareres. Than er egentlig dataingeniør, men syns det er mye morsommere å mekke sykler. Han er glødende opptatt av å følge med på det nyeste av komponenter og å bruke komponenter som tåler norske forhold.

Sammen har vi bygget en ny sykkel som er perfekt for daglig bruk til og fra jobb, butikk og barnehage. Vi kaller den Hallstrom Coffee, fordi den gjør hverdagen litt triveligere. Akkurat slik en kopp kaffe kan.

Vi har valgt ut de beste og mest gjennomtestede komponentene fra leverandører som Shimano, Busch & Müller og andre kjente produsenter fra ti forskjellige land.

Absolutt alle mekaniske komponenter på Hallstrom Coffee er fra Shimanos øverste serier, det vil si Deore XT, Deore LX, Deore og M445. Vi har utstyrt sykkelen med mer enn nok gir. Vi har valgt kvalitetsskjermer som sitter tett på hjulene, og er lange nok både foran og bak til å ta spruten, slik at du slipper å skifte klær når du kommer fram. Og Coffee har selvsagt hydrauliske skivebremser, akkurat som moderne biler, slik at du alltid har gode bremser uten å stadig måtte justere dem etter hvert som bremseklossene slites.

Coffee har også fastmonterte, kraftige diodelys. Du trenger ikke batterier eller å huske på å skru av lyset når du parkerer, for lysene er drevet av en nav-dynamo, som ikke gir merkbar motstand, i motsetning til en tradisjonell dynamo som ruller mot dekket og gir masse friksjon. Lyktene lagrer strøm slik at de fortsetter å lyse i et par minutter når du må vente i et kryss. Baklykta har til og med innebygget bremselys for å hindre påkjørsel bakfra. Bremselys kostet oss ikke mye ekstra penger, bare litt omtanke og research.

Vi mener at en sykkel bør tåle utendørs bruk. Derfor har Coffee nesten utelukkende skruer og muttere av rustfritt stål.

Les mer om Hallstrom Coffee eller Coffee Basic som vi tilbyr i nettbutikk og hos forhandlere. I nettbutikken finner du også et unikt utvalg nøye utvalgt ekstrautstyr og tilbehør. Ting som kan gjøre sykkelhverdagen din litt triveligere.

Akkurat slik en kopp kaffe kan.


Med vennlig hilsen
Lars Hallstrøm Eriksen
Sykkelnerd og daglig leder

HALLSTROM BIKES
Leirvikveien 10 C
4513 Mandal
☎ 959 72 570

Butikker
salg@hallstrom.no
Bruksanvisninger og hjelp
support@hallstrom.no

HALLSTROM BIKES