OM OSS SYKLER Hallstrom Bikes KJØP KONTAKT

KUNDESIDER COFFEE Vedlikehold Dekk Sittestilling Gir Bremser Lys Styrelager Skjermer Garanti Verksteder
Sittestilling

Justere sittestilling

JUSTERE HØYDEN PÅ SETET

Seteklemme

Dette er den viktigste og enkleste justeringen. Hvis setet er for lavt, blir du mye fortere sliten, og hvis setet er for høyt får du en ubehagelig vrikk på bekkenet når du sykler.

Sett deg på setet og len deg mot en vegg så du kan holde balansen.

Sett hælen på pedalen når den er i nederste posisjon. Hvis du ikke får strukket ut kneet ordentlig, må setet justeres høyere. Hvis du må strekke deg etter pedalen, må setet justeres lavere.

Setet justeres ved å løsne unbrakoskruen på seteklemmen og dra setet opp eller ned. Pass på at ikke maksmerket som er preget i setepinnen blir synlig. Deretter stram skruen litt først, sikt og vri slik at setet fortsatt peker rett fram, og stram til helt.

Gjenta om nødvendig flere ganger til setehøyden blir perfekt. Trå baklengs med hælen på pedalen som en siste sjekk av at det føles behagelig.

HØYDE OG AVSTAND PÅ STYRET I FORHOLD TIL SETET

Styre og sete

Føles det som om du må strekke deg etter styret, eller at det er for nærme? Føles det for høyt eller lavt? Setet kan justeres i lengderetningen, og da påvirkes bare avstanden mellom sete og styre. I tillegg kan styrefremspringet vinkles opp eller ned, og da påvirkes både høyden på styret og avstanden mellom sete og styre.

Hva som er riktig justering kommer i stor grad an på din kropp og dine personlige preferanser. Vi vil likevel gi deg følgende tips:
En mer fremoverlent sittestilling gir lavere luftmotstand samt en snillere belastning på ryggen, spesielt på litt lengre avstander. Selv den mest fremoverlente sittestillingen på våre sykler er ganske moderat i forhold til mange andre hybridsykler.
En mer tilbakelent sittestilling oppleves som mer behagelig av mange, spesielt på kortere avstander, kan være best hvis du har stiv eller vond nakke, og gir lavere belastning på håndflatene.

JUSTERE SETET FRAM ELLER TILBAKE

Sete

Hvis du føler at du må strekke deg etter styret, flytt setet framover.
Hvis du føler at styret er for nærme, flytt setet bakover.

Løsne de to unbrakoskruene under setet akkurat nok til at det går å skyve på setet, skyv setet framover eller bakover, og stram godt til igjen. Sjekk at oversiden av setet fortsatt er vannrett.

JUSTERE STYRET OPP ELLER NED

Styrefremspring

Hvis du justerer styret opp eller ned, så vil det også komme nærmere / lengre unna setet. Om nødvendig, juster setet i lengderetningen i tillegg (se forrige avsnitt).

Slakk den ene unbrakoskruen på høyre side av leddet på styrefremspringet. Vri styrefremspringet opp eller ned, innenfor gradeskalaen som er merket på styrefremspringet. Stram skruen godt til igjen mens du rigler styrefremspringet litt opp og ned, slik at det ikke er noe slark etterpå.

Deretter vri styret tilsvarende i motsatt retning slik at vinkel på bremsehendler og håndtak blir riktig (det vil si behagelig). For å vri styret, løsne de fire unbrakoskruene på forsiden. Når du strammer skruene til igjen, pass på at det blir like stor glipe på oversida og undersida, slik at ingen skruer får for dårlig inngrep.

HALLSTROM BIKES
Leirvikveien 10 C
4513 Mandal
☎ 959 72 570

Butikker
salg@hallstrom.no
Bruksanvisninger og hjelp
support@hallstrom.no

HALLSTROM BIKES